Sunday, August 8, 2010

Bekerja sambil bercuti..

Rasanye dah lama aku tak update blog tercinta aku nie. Biasa ah keje sebagai Dokter Mata di Klinik Mata mmg agak sibuk. Seminggu lepas aku pergi ke Perlis. Mmg best ah Perlis sbb kat sana ijau aje pemandanJustify Fullgan. Aku ajak la kawan aku si ckin tuk turun Perlis n minah tu pon turun gak. Kira seronok la gak dapat jumpe minah tu sbb dah lama tak lepak together gather.

Tuk sesapa yang tak pernah g Perlis, aku syorkan g la sana. Perlis mmg sunyi ah. Penuh ngan ladang tebu n bukit bukau. Nak kata sejuk, tak la sejuk sbb skrg ni musim menuai padi n kata ckin cuaca mmg panas kat Perlis. Aku cam nak dok kat Perlis aje sbb tempat nye tenang ar. Kalo dapat posting sana pon tak pe tapi mesti mak aku nangis sbb anak dara dia yang comey ni jauh dari dia..kihkihkih.

Nak tau apa aktvt aku kat sana?...biasa ah mkn mknn yang best kat Perlis la. Korg mesti cuba Laksa Perlis ngan ikan bakar kat Kuala Perlis. Nak kata sedap, mmg sedap pon sbb rasa dia mmg len macam cket ar...pastu aku makan la som tam, megi tomyam kat Padang Besar. Megi tomyam kat situ tak bape best sbb kalo aku buat lagi best ar..hahahaha....

Aktvt len?...semestinya shopping time!... Aku beli kain songket buatan tangan..made in Thailand punya. Pastu aku beli bear.. Bear tu besar gilas n arge dia leh tahan la..puas dah aku tawar . Akhirnya arge yang sesuai aku dapat...

Apa lagi ek aku buat kat sana?...semestinya cuci mata la...hehehe.... tu aje kot yang aku leh tulis kat cnie....nak tulis banyak2 tak leh sbb aku pon malas nak taip menaip nie. Gambo?..nnt aku upload kendian la....bz cket seminggu nie...

Adios n jumpe post yang len plak...tata...wassalam

1 comment:

  1. amboi...sakan kakak kita ni berjalan..jap perlis..jap lak cameron..hehe

    ReplyDelete